Center Apartman Budapest

Center apartman Budapest
Apartman Budapest hírlevél
Az e-mail címeket bizalmasan kezeljük, soha nem adjuk át másoknak. Csak olyan hírlevelet küldünk, ami hasznos (olcsó szállás) ajánlatot tartalmaz. Érdemes feliratkozni!
Aktuális programok és klub ajánló


Ha talált megfelelő apartmant, kérjük minden esetben az online szállás foglalási rendszerünket használva adja le foglalását! Center Apartman Budapest e-mail és telefonszám:
info@cabudapest.hu
+36 30 269 9660Rendkívül alacsony főszezoni árak! Nem emeltük meg árainkat a Forma 1 és a Sziget Fesztivál idejére sem! Igazán olcsó luxus szállások már 9000 Forint/éj/apartman-tól, nézze meg az Akciós ajánlatainkat! A kiadó apartmanok ideális szálláshelyek rövid budapesti városnézéshez igen kedvező áron. Ingyenes WIFI internet az összes apartmanunkban.Szállás foglalási akciónk folyamatosan érvényes bármely apartman honlapunkon történő online foglalása esetén:
Minden 7. éjszaka ingyenes!
Center apartmanok partnerei
Kiadó apartmanok Európa Kulturális Fővárosában. Olcsó szállás foglalás Pécsen a belvárosban, közel az EKF Pécs 2010 programok helyszíneihez:
Kiadó apartman Pécs belváros

Széchenyi fürdő

A Széchenyi fürdő Európa egyik legnagyobb fürdő komplexuma volt a maga korában. Az 1800-as évek végén Budapest hatalmas változásokon ment keresztül, és a város a mai arculatának főbb vonásait ebben az időszakban nyerte el. 1881-ben kezdtek mélyfúrásokat a Városligetben. 1913-ra készült el a fürdő épülete, mely neobarokk stílusával abszolút illeszkedett Budapest akkori fő építészeti irányvonalához a historizáló építészeti stílushoz. A magán épületeket, társasházakat ekkoriban már az új építészeti vonulatok mentén tervezték, de a Városligetben 1896-ban megrendezett világkiállítás során felhúzott épületek megadták a Liget és környezetének fő stílus jegyeit. A Széchenyi termál fürdő kezdetektől fogva népfürdőként üzemelt. Nők és férfiak közösen élvezhették a fürdő nyújtotta szolgáltatásokat, az egész évben használható udvari medencéket, és az épületen belüli különféle élmény medencéket, szaunákat. A termál fürdő legutoljára 1999-ben esett át műszaki felújításon.
A Széchenyi fürdő udvarán található 3 nagy medence különleges élményt nyújt egész évben, de télen a mínuszokban itt töltött pár óra biztosan feledhetetlen élményt nyújt majd Önnek is. A fürdő társadalmi élete a legnagyobb az összes fürdő között. Közönsége széles társadalmi réteget fog át. Kedvelt találkozó helye művészeknek és sportolóknak egyaránt. Medencék száma: 18.
Széchenyi gyógyfürdő címe: XIV. ker. Budapest, Állatkerti krt. 11., tel.: +36 1 363 3210. Nyitva tartás: 6:00-22:00, jegy ár: hétköznap 3100.- Ft, hétvégén 3650.- Ft, masszázs: 2900.- Ft-tól.

Gellért fürdő

A szecessziós stílusban épült Gellért gyógyfürdő 1918-ban nyitotta meg kapuit és azóta méltán vált a külföldiek és hazai vendégek kedvenc fürdőjévé. A Gellért gyógyfürdő a közelmúltban rekonstrukción esett át. A felújítás során eredeti állapotában, színes Zsolnay burkolatokkal állították helyre a férfi és a női termál részleget, ill. az uszodát.
Vasárnap kivételével a férfi és női termál részleg valamint a szaunák külön-külön üzemelnek. Vasárnap a teljes fürdő koedukált, mindenki számára szabadon látogatható minden részleg. Ideális vasárnapi program lehetőség családok számára.
Minden év május 1-től szeptember 30-ig a Gellért szálló kertjét és medencéit is megnyitják a fürdő látogatóinak. A fürdő nyújtotta hangulat és pihenés ebben az időszakban a legkomplexebb. Augusztusban zenés éjszakai fürdőzésre is lehetőség nyílik. Ennek pontos idejéről érdemes előzetesen telefonon tájékozódni.
A világszerte ismert Gellért fürdő egy igazán kiváló hely akkor is ha csak pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre van szüksége valakinek, ill. akkor is ha gyógyulási szándékkal keresik fel. Mindkét esetben nyugodt szívvel ajánljuk, hiszen a különlegesen eredeti szecessziós környezetben és a páratlan összetételű gyógyvizes fürdőben, ill. uszodában eltöltött pár óra biztosan maradandó élmény nyújt majd Önnek is. Medencék száma: 13.
Gellért fürdő címe: XI. ker. Budapest, Kelenhegyi út 4-6., tel.: +36 1 466 6166. Nyitva tartás: 6:00-20:00, jegy ár: hétköznap 3900.- Ft, hétvégén 4050.- Ft, masszázs: 2800.- Ft.

Szent Lukács fürdő

A mai Lukács fürdő elődje a XII. századra vezethető vissza. Szent János lovagok, rodoszi és máltai lovagok által emelt kolostorok mellett a lovagok fürdőt is emeltek. A fürdőt később a törökök használták és alakították át saját igényeik szerint. A fürdő mai formáját és arculatát az 1880-as években nyerte el. Ennek során a fürdő épülete köré kórházat építettek, a fürdő bejáratai is a kórház udvarán található. Az épület kívülről nem annyira látványos, de a belső kárpótolja az ide látogatókat. Az 1999-es felújítás során élmény medencével is kiegészítették a létesítményt. A fürdő két udvarán egész évben használhatóak az élmény medencék, ill. a különböző hőmérsékletű úszómedencék. A Lukács fürdő közönsége eltérő az összes budai fürdőtől. Lévén az egyetlen budai fürdő, ahol nők és férfiak közösen fürdőzhetnek, ezért más társadalmi réteget integrál. Színészek, írók, újságírók kedvelt fürdő és találkozó helye.
Az egykori Császár fürdő és a Lukács fürdő közös termálvíz forrása a Lukács fürdő közelében található egy török kori épület alatt, ill. annak közelében. Ezen török épületben volt a török korban a termál fürdő. A törökök pár percre a fürdőtől emeltek egy türbét is Gül Baba emlékére. Szíves figyelmébe ajánlunk itt egy rövid sétát, ugyanis páratlan panoráma tárul Ön elé ezen török kori síremlék udvaráról. Medencék száma: 8.
Lukács termálfürdő címe: II. ker. Budapest, Frankel Leó utca 25.-29., tel.: +36 1 326 1695. Nyitva tartás: 6:00-20:00, jegy ár: hétköznap 2500.- Ft, hétvégén 3000.- Ft, kedvezményes nap: kedd 1500.- Ft, masszázs: 2800.- Ft-tól.

Rudas fürdő (török fürdő)

A mai Rudas fürdő története a középkorig nyúlik vissza. Már a középkorban is kedvelt fürdőhelyünk fölé az 1560-as években emelte a mai is látható török fürdőt Szokoli Musztafa budai pasa. Nemcsak a bizánci és török belső enteriőr maradt meg a fürdő felújítása során, de a páratlan hangulatú atmoszférát is sikerült megőrizni. A török kort követően a fürdőt eleinte férfiak és nők közösen használták. A II. világháború idejében katonai kórházként üzemelt a termál fürdő épülete.
A világháborút követően 2004-ig, Magyarország EU csatlakozásig a fürdőt csak férfiak látogathatták. 2004-től látogatható ismét a fürdő nők számára is, de csak a férfiak napoktól eltérő napon. Ezen ősi fürdőhely nem praktikus párok számára tekintve férfiak és nők külön napokon látogathatják. Kivéve a szombat, amikor a családi nap során férfiak és nők együtt látogathatják a termálfürdőt. A rekonstrukció során a fürdőt több funkcióssá alakították át. Így vált lehetségessé a péntek és szombat éjszakai nyitva tartás (melynek során párok is élvezhetik a fürdőt) továbbá az alkalmankénti partik és egyéb rendezvények.
A gőzfürdő használatához nem szükséges fürdőruhát vinni, mert a Rudas fürdő minden vendégnek kötényt ad a gőzfürdő használatához, a végén pedig törölközőt is biztosít. Praktikus választás a Rudas, mert semmit sem kell magaddal vinned! Páros napokon és partikon természetesen a fürdőruha kötelező viselet. Medencék száma: 7.
Rudas gyógyfürdő címe: I. ker. Budapest, Döbrentei tér 9., tel.: +36 1 356 1010. Nyitva tartás: 6:00-20:00. Éjszakai fürdőzés: péntek, szombat (22.00-04.00, ha nincs más rendezvény). Jegy ár: hétköznap 2520.- Ft, Hétvégén 2900.- Ft, éjszaka 3300.- Ft, Kedvezményes nap: kedd, csütörtök 1450.- Ft, masszázs: 2900.-Ft-tól.
Férfi napok: hétfő, szerda, csütörtök, péntek
Női nap: kedd
Vegyes, családi nap: szombat, vasárnap

Cinetrip party

A Cinetrip party Budapest legkülönlegesebb partijává nőtte ki magát. Leggyakrabban a Rudas fürdőben rendezett Cinetrip Sparty különleges élményt ígér mindazoknak, akik kedvelik a chill out, drum and bass, break beat zenéket extrém környezetben. A különleges hangulatról Budapest legjobb underground DJ-i és VJ-i gondoskodnak. Az élményt fényfestés, hastáncosok, tűzzsonglőrök, LASER show és LED installációk fokozzák. Az úszómedence részben a pörgősebb táncos zene, a gőzfürdő részben a chill out-os és meditatív zene a meghatározó. A partiról érdemes előzetesen tájékozódni a fürdőben, ill. a Cinetrip sparty honlapján. Belépö: 7000 Ft. Érdemes elővételben megvenni a jegyet, mert így olcsóbb ("csak" 6000 Ft) és legfőképp nem kell végigállni a kilóméteres sort a bejáratnál.
Cinetrip party programok, következő időpont: Cinetrip sparty

Király fürdő (török fürdő)

A Király fürdőt Arszlán budai pasa kezdte építeni majd Szokoli Musztafa pasa fejezte be. Építése során az a fő szempont vezette a törököket, hogy legyen egy fürdő közel a várhoz, ahol ostrom idején is legyen alkalmuk tisztálkodni. A fürdő ugyanis nem rendelkezik saját termál víz forrással (ezzel az egyetlen a budai fürdők között), vize a legközelebbi Lukács fürdőből van ide vezetve. A II. világháborúban megrongálódott épületet 1950.-ben újították fel.
Napjainkban szinte csak a homoszexuálisok és leszbikusok látogatják, főleg nyugdíjasok. A Király fürdőről elterjedt, hogy nem túl tiszta, előfordultak higiéniai problémák, ez az a fürdő, amit legkevésbé ajánlunk. Medencék száma: 4.
Király termálfürdő címe: I. ker. Budapest, Fő utca 84., tel.: +36 1 202 3680. Nyitva tartás: 8:00-20:00.
Női napok: hétfő, szerda
Férfi napok: kedd, csütörtök, péntek, szombat
Vegyes, családi nap: vasárnap
Jegy ár: 2200.-Ft, masszázs: 2800.-Ft-tól.

Rácz fürdő (török fürdő)

A Rácz fürdő nagy valószínűség szerint a közelében található Rudas fürdővel egyetemben ősi fürdőhelye volt Buda mindenkori lakosságának. Építmény jellegű fürdőként először I. Zsigmond király idejéből említik, amikor is a budai fürdők először váltak Európa szerte ismertté. Ismertségéhez hozzá járult az is, hogy Buda ebben az időszakban egy rövid időre a Német-Római Birodalom fővárosa volt. Mátyás király időszakában a fürdő királyi fürdőként üzemelt és fedett folyosó kötötte össze a Buda-vári palotával.
A török korban egész Buda nagy változáson ment keresztül, amikor nem csak a keresztény templomok lettek lerombolva vagy dzsámivá átalakítva, de a török helytartók a fürdőhelyeket is saját igényeik szerint alakították át vagy teljesen új török stílus jegyeket hordozó fedett-zárt épületeket emeltek föléjük.
A fürdő a nevét később a Tabánba (a fürdő fölötti dombon elterülő terület, a XIX. században teljesen lebontásra került) települt szerbekről, rácokról kapta.
2002-ben kezdték meg a fürdő teljes felújítását, és mellé luxus szálloda építését. Újra megnyitását 2010. második felére tervezik. A Rácz fürdő jelenleg termálvíz helyett korrupciós botrányokkal van tele.
Rácz gyógyfürdő címe: I. ker. Budapest, Hadnagy út 10.
Nyitva tartás: jelenleg zárva.