Center Apartman Budapest

Center apartman Budapest
Apartman Budapest hírlevél
Az e-mail címeket bizalmasan kezeljük, soha nem adjuk át másoknak. Csak olyan hírlevelet küldünk, ami hasznos (olcsó szállás) ajánlatot tartalmaz. Érdemes feliratkozni!
Aktuális programok és klub ajánló


Ha talált megfelelő apartmant, kérjük minden esetben az online szállás foglalási rendszerünket használva adja le foglalását! Center Apartman Budapest e-mail és telefonszám:
info@cabudapest.hu
+36 30 269 9660Rendkívül alacsony főszezoni árak! Nem emeltük meg árainkat a Forma 1 és a Sziget Fesztivál idejére sem! Igazán olcsó luxus szállások már 9000 Forint/éj/apartman-tól, nézze meg az Akciós ajánlatainkat! A kiadó apartmanok ideális szálláshelyek rövid budapesti városnézéshez igen kedvező áron. Ingyenes WIFI internet az összes apartmanunkban.Szállás foglalási akciónk folyamatosan érvényes bármely apartman honlapunkon történő online foglalása esetén:
Minden 7. éjszaka ingyenes!
Center apartmanok partnerei
Kiadó apartmanok Európa Kulturális Fővárosában. Olcsó szállás foglalás Pécsen a belvárosban, közel az EKF Pécs 2010 programok helyszíneihez:
Kiadó apartman Pécs belváros

Éghajlat Magyarországon

Magyarország és Budapest éghajlata kontinentális, jól elkülönülő négy évszakkal. Július és augusztus a legforróbb hónap 30-40° C maximális hőmérséklettel, december és január pedig a leghidegebb, sokszor -10° C alatti hőmérséklettel. A napsütéses órák száma áprilistól szeptemberig átlagban meghaladja a napi nyolc órát. Nyáron erős az UV sugárzás, a napozás nagyon nem javasolt 11:00 és 15:00 óra között.

Időjárás előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárás előrejelzését megtalálható a menüsor Időjárás linkjében.

Nemzeti ünnepek

Ünnepi szabadnapok Magyarországon:

Pénzváltás, valutaváltás Budapesten

Magyarországon a hivatalos fizetőeszköz a Forint, így az üzletekben, boltokban, éttermekben, szórakozóhelyeken, taxikban az elsődleges fizetőeszköz ez. Szabadon elfogadhat bárki Eurot is, de ebben az esetben köteles a saját árfolyamát jól látható helyen feltüntetni. Amennyiben valaki az MNB hivatalos napi árfolyamát használja, akkor erről kell tájékoztatnia az ügyfeleit, vásárlóit. Pénzváltáshoz csak a hivatalos helyeket, a valuta váltókat, bankokat ajánljuk. Illegális pénzváltóknál az utcán soha ne váltson valutát! A legjobb árfolyamot Budapesten nem a bankok, hanem a pénzváltó irodák adják, egy-két kirívó céget leszámítva. A pénzváltó engedéllyel rendelkező helyek (bankok, pénzváltó irodák, utazási irodák, hotelek) szabadon határozhatják meg a vételi és eladási árfolyamaikat, melyeket jól látható helyre ki kell írniuk. Engedélyezett a jutalék (commission) használata, melyről szintén informálniuk kell az ügyfeleiket. Jelenleg szinte az összes pénzváltó hely alkalmazza a jutalékot, ami általában 0,2-0,3%. Budapesten a legjobb árfolyamokat a belvárosi hivatalos pénzváltó irodák nyújtják. A bevásárlóközpontokban már kissé rosszabb árfolyamokkal találkozhat. Ezek a pénzváltó irodák (köztük az Exclusive Change) jobb árfolyamot adnak, mint a bankok! Némely iroda trükközik a vételi és eladási árfolyamokkal, és az eladási árfolyamot írja előbb (ami a magasabb árf.), legyen óvatos és körültekintő! Ha csak egy módja van rá a repülőtéren soha ne váltson pénzt, mert az árfolyamok kb. 20%-kal rosszabbak a Budapest belvárosi árfolyamoknál.

Ajánlott pénzváltó Budapesten

Az egyik legmegbízhatóbb pénzváltó az Exclusive Change, kedvező árfolyamaik,nagyobb összegű váltásnál újabb kedvezménnyel párosulhatnak. A főbb valutákon kívül sok egyéb valutával is foglalkoznak, rengeteg irodájukkal találkozhat a belvárosban és a bevásárlóközpontokban. Az egyik legrégebbi hálózat, megbízható stabil háttérrel.
Exclusive Change központi iroda: 1052 Budapest, Váci u. 12. Tel.: +36 1 267 0578

Pénzváltás előtt mindig ALAPOSAN tájékozódjon az aktuális árfolyamról, különben kellemetlen meglepetések érhetik!

Valuta árfolyamok

A napi árfolyamokról tájékozódni tud a Magyar 1 és 2 televízió teletext adásának 514. oldalán, mely a spot árfolyamot mutatja kb. 10 perc késleltetéssel. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) napi árfolyamai itt találhatóak:
Magyar Nemzeti Bank napi deviza árfolyamok

Amennyiben a Center Apartman Budapest honlapján euróban foglalt szállást, de forintban szeretné fizetni, minden esetben a középárfolyamon számoljuk át a szállás árát forintra.

ATM, bank automaták, bankkártyás fizetés

A legtöbb boltban, üzletben, étteremben, benzinkúton elfogadják a leggyakrabban használt bankkártyákat (VISA, EC/MC, American Express, Cirrus), már csak kevés helyen lehet kizárólag készpénzben fizetni. Ha mégis pénzt kell kivennie a bankkártyáról, rengeteg bank és pénzkiadó automata, ATM található a belvárosban és a Ferihegyi repülőtéren is.
Az összes apartmanunk közelében van bankjegykiadó automata.

Fontos közérdekű ill. hasznos telefonszámok

Veszély, baleset esetén hívható fontos telefonszámok:Orvosi ügyeletek, ügyeletes gyógyszertár.
24 órás orvosi ügyelet: Falck SOS. Tel.: +36 1 200-0100
24 órás fogászati ügyelet: Tel: +36 1 267-9602
24 órás ügyeletes gyógyszertár a belvárosban: VI. kerület Budapest, Teréz krt. 41. Az Oktogon és a Nyugati pu. között (megközelíthető: 4, 6 villamos, M1 metró Oktogon, M3 metró Nyugati pu.)

Posta
Magyar Posta

Tourinform irodák

A belváros központjában a legnagyobb Tourinform iroda az V. kerület Budapest, Sütő utca 2. szám alatt található (a Deák téren levő McDonalds gyorsétteremtől balra), és a VI. ker. Budapest, Liszt Ferenc tér 11. (Oktogon mellett). Ezen kívül a Ferihegyi repülőtér mindhárom terminálján is jelen vannak. A Tourinform irodákban ingyenes térképpel, magazinokkal, programfüzetekkel várják a turistákat. Nyitva tartás egész évben: 8:00-20:00
24 órás Tourinform ügyfélszolgálat: +36 1 438 8080

Turizmus kártyák

A különböző magyar turizmus kártyák nagy kedvezményekre jogosítanak, vagy ingyenes szolgáltatások igénybe vételére adnak lehetőséget az alábbi helyeken:
hotelek, panziók, éttermek, gyógyfürdők, termálfürdők, tömegközlekedési eszközökön, vonaton, helyi és távolsági buszokon, hajókon, autópályán, taxikban, bérautóknál, múzeumok, színházak ás kulturális programok helyszínein. Az alábbi turizmus kártyák megvételére van lehetőség:

Magyar Turizmus Kártya

Minden részletet (összes igénybe vehető kedvezmény, árak, értékesítő helyek, online rendelés) megtalálsz a Magyar Turizmus Kártyáról az alábbi linken:
Magyar Turizmus Kártya

Budapest Kártya

Kétféle Budapest Kártyát választhatsz, melyek 48 vagy 72 óráig érvényesek. Árak:Ingyenes tömegközlekedés a fővárosban, kedvezményes belépés 60 múzeumba és a főbb turista látványosságokba, kedvezmények éttermekben és gyógyfürdőkben és még több egyéb diszkont. A Budapest Kártya egy felnőtt és egy vele együtt lévő, legfeljebb 14 esztendős gyerek számára érvényes. Minden részletet (összes igénybe vehető kedvezmény, árak, értékesítő helyek, online rendelés) megtalálható a Budapest Kártyáról az alábbi linken:
Budapest Kártya

Balaton Kártya

Minden részletet (összes igénybe vehető kedvezmény, árak, értékesítő helyek, online rendelés) megtalálható a Balaton Kártyáról az alábbi linken:
Balaton Kártya

Általános információk Magyarországról

A legteljesebb információt egy helyen a Wikipedián találja meg. Szinte mindent elolvashat a történelemről, politikárol, földrajzi adatokról, a magyar régiókról, gazdaságról, kultúráról:
Magyarország információk - Wikipedia

Magyarország fővárosa: Budapest
Budapest lakossága: 1.850.000 fő
Hivatalos nyelv: Magyar
Magyarország területe: 93030 km2
Lakosság száma: ~10 millió
Idő zóna: CET (UTC+1)
Idő zóna nyáron: CEST (UTC+2)
Internet TLD: .hu
Ország előhívószám: +36
Elektromos hálózat: 230 Volt/50Hz
Pénznem: Forint (HUF)
Érmék: 5, 10, 20, 50, 100, 200 HUF
Bankjegyek: 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000 HUF
(Legutóbb a 200 forintos bankjegyet vonták ki, helyette csak 200 forintos érmével lehet fizetni. Persze az automatákat elfelejtették időben hozzáigazítani a cseréhez, van amelyik még most sem fogad el fém 200-ast.)