Center Apartman Budapest

Center apartman Budapest
Apartman Budapest hírlevél
Az e-mail címeket bizalmasan kezeljük, soha nem adjuk át másoknak. Csak olyan hírlevelet küldünk, ami hasznos (olcsó szállás) ajánlatot tartalmaz. Érdemes feliratkozni!
Aktuális programok és klub ajánló


Ha talált megfelelő apartmant, kérjük minden esetben az online szállás foglalási rendszerünket használva adja le foglalását! Center Apartman Budapest e-mail és telefonszám:
info@cabudapest.hu
+36 30 269 9660Rendkívül alacsony főszezoni árak! Nem emeltük meg árainkat a Forma 1 és a Sziget Fesztivál idejére sem! Igazán olcsó luxus szállások már 9000 Forint/éj/apartman-tól, nézze meg az Akciós ajánlatainkat! A kiadó apartmanok ideális szálláshelyek rövid budapesti városnézéshez igen kedvező áron. Ingyenes WIFI internet az összes apartmanunkban.Szállás foglalási akciónk folyamatosan érvényes bármely apartman honlapunkon történő online foglalása esetén:
Minden 7. éjszaka ingyenes!
Center apartmanok partnerei
Kiadó apartmanok Európa Kulturális Fővárosában. Olcsó szállás foglalás Pécsen a belvárosban, közel az EKF Pécs 2010 programok helyszíneihez:
Kiadó apartman Pécs belváros

Szórakozónegyedek Budapesten

Rengeteg alternatív és mainstream szórakozóhely, club és kocsma üzemel szerte a fővárosban. Van néhány városrész, ill. utca ahol koncentráltabban találhatóak népszerű klubbok, éttermek és kávézók. Általánosan elmondható, hogy Budapest éjszakai élete 22:00-23:00 óra körül kezdődik, a party helyek, clubok előtte meglehetősen üresek. A kávézók és a teraszok viszont már késő délutántól zsúfoltak.

Pesti Broadway

A Pesti Broadway a Nagymező utca Király utca és a Mozsár utca közötti része a VI. kerületnek. A múlt század elején Budapest legszínesebb és legnyüzsgőbb éjszakai szórakozónegyede alakult itt. Egymás mellett nyitották meg kapuikat a szinházak, mulatók, a Molulin Rouge, kocsmák, kávéházak. A múlt század elejétől itt mulat a budapesti polgárság. Története a XIX. század végén kezdődött, amikor is a gazdasági fellendülés idején alakult ki az először inkább vigalmi, majd később színházakkal, szórakozó helyekkel benépesített városrész, melyet párizsi mintára előbb Pesti Montmartre-nak, majd Pesti Broadway-nek kezdtek nevezni. Kialakulását, és a környék benépesülését megint csak az a grandiózus sugárút project hívta életre, mely az egész városrészt bekapcsolta a város vérkeringésébe. Az utca leghíresebb szórakozó helyei az Orfeummal kezdték a sort 1884-ben. Itt alakult meg aztán a mai Operett Színház 1922-ben, majd a revü műfaj is helyet kapott a Moulin Rouge-ban. Budapest leghíresebb mulatója az Arizona is itt volt szemben a Moulin Rougeval. A környék érdekessége a Mai Manó Ház, melynek tetőterében eredetileg egy fotográfus műtermet alakítottak ki. A napfény műterem eredeti állapotában lett helyreállítva. A épületben ma a Magyar Fotográfusok Háza működik. A műterem kiállítási jeggyel látogatható. Az utca másik szakaszán található az Ernst Múzeum, mely főként kortárs képzőművészeti kiállításoknak ad helyet. Az utcaszakasz kulturális, szórakoztató jellegét növeli az a törekvés, mely a környéket ismét a könnyed szórakozás szintjére kívánja emelni. A Nagymező utca az Oktogon megállótól (4, 6 villamos vagy M1 metró) csak 2 perc séta. Összeszedtük a Pesti Broadway legérdekesebb szórakoztató egységeit, amiért érdemes átbulizni itt egy éjszakát:

Pesti Broadway – Színházak

Szinte egymás mellett sorakoznak a színházak, melyek mindegyike más műfajt képviselve széles választékot kínál a színházkedvelő közönségnek.

Moulin Rouge

A Moulin Rouge a Budapesti Operett Színház épületében kapott helyet, a VI. ker. Budapest, Nagymező u. 17. szám alatt. Az eredeti tervek alapján 2000-ben felújított szórakozóhely mulatóként és rendezvényteremként üzemel. Legtöbbször partikat szerveznek a Moulin Rouge-ban. Az aktuális programot keresse a honlapjukon: Moulin Rouge Budapest


Instant

Az Instant romkocsma szintén a Pesti Broadway-on található alternatív szórakozóhely. Cím: VI. ker. Budapest, Nagymező u. 38. sz. Ezt az egyedi szórakozóhelyet egy bontásra ítélt tipikus budapesti gangos bérházban alakították ki. A bérház teljes egésze nyitott a látogatók előtt. A földszinti és emeleti részeken bárpultok és társalgók vannak, míg a pincében tánctereket alakítottak ki. A zenei kínálat eklektikus, főleg elektronikus, dnb, breakbeat. A hely egészére jellemző atmoszférát fiatal képzőművészek alkották meg street art-os beütéssel. Az épületben levő egykori lakásokban még megtalálhatóak az egykori tulajdonosok életterének nyomai. Az itthagyott berendezési tárgyak és a lakóterek eredeti jellegének megtartása csak emeli a hely különleges hangulatát. Az egyes szobákban, konyhákban vagy épp az egykori fürdőszobákban kocsmázó vendégek házibuli hangulatot kölcsönöznek a helynek. Az Instant az utóbbi években Budapest egyik legnépszerűbb alternatív szórakozóhelye lett. Ennek megfelelően esténként nehéz szabad asztalt találni, hétvégén pedig szinte lehetetlen.

B Seven Club

A B Seven Club egy populáris zenei kínálatú táncos szórakozóhely. Korrekt elegáns-trendi design jellemzi a kialakítást. Cím: VI. kerület Budapest, Nagymező u. 46-48. Az aktuális partikról itt található bővebb információ: http://www.bseven.hu

Liszt Ferenc tér

A Liszt Ferenc tér az Oktogontól (4, 6 villamos vagy M1 metró) csak néhány lépésnyire található. A téren koncertrált formában, sűrűn egymás mellett találhatóak az elegáns, magas színvonalú éttermek és kávéházak. Ezek mindegyike elegáns és magas színvonalon szolgálják ki vendégeit. A jó idő beköszöntével az összes vendéglátó hely hatalmas teraszokat nyit, igazi mediterrán hangulatot adva a térnek. Az egész téren teljes és ingyenes a WIFI lefedettség a kávézókból. A Liszt Ferenc tér legfontosabb egységei:

Barokko Club and Lounge

A Barokko Club and Lounge (VI. kerület Budapest, Liszt Ferenc tér 5.) három szinten kávézó, étterem és koncert ill. buli teremmel várja vendégeit. Elegáns kissé retrós kialakítású hely, mely esténként koncertekkel ill. partikkal várja a vendégeket.

Menza étterem

A Menza étterem (VI. kerület Budapest, Liszt Ferenc tér 5.) a turisták körében is népszerű és remek konyhával rendelkező vendéglátóhely. Igényes trendi autentikus retró hely, melynek kialakításakor a 70-es, 80-as évekből származó eredeti retró design elemeket, dekorációkat, tapétát használtak fel. Az ételek-italok árai nem különböznek a belvárosi étteremek áraitól.

Café Vian

A Café Vian (VI. kerület Budapest, Liszt Ferenc tér 9.) a tér franciás kávézója, hamisítatlan párizsi feeling Budapest belvárosában. A kávézó falai kiállított festményeknek adnak helyet, galériaszerű kultúrkávézó imázst adva a helynek. Reggel viszonylag korán nyit, reggeliző helynek jó választás.

Café Miro Grande

A Café Miro Grande (VI. kerület Budapest, Liszt Ferenc tér 9.) egy klasszikusan elegáns stílusban megnyitott étterem és kávézó. A kellemes szórakozás érdekében esténkén jazzes és latinos élő zenével várják vendégeiket.

Incognito bar cafe

Az Incognito bar cafe (VI. kerület Budapest, Liszt Ferenc tér 3.) a Liszt Ferenc tér legrégibb kávézója, velük kezdődött a tér vendéglátós életének kialakulása. Kezdetben sötét falak és gyertyafényes asztalok jellemezték, az átalakítás után kapta a színes falakkal érdekessé tett trendi minimalista belsőt. A dekorációt főként eredeti jazz LP-k bekeretezett borítói adják. Kávékülönlegességek nagy választéka jellemzi a hely kínálatát.

Ráday utca

A Ráday utca a Kálvin tér és a Ferenc körút között húzódik. A Ráday utcán végig egymást érik az éttermek, kávézók, cukrászdák és galériák. Itt található Budapest első és egyetlen Michelin csillagos étterme, a Costes. Az utca eleje (Kálvin tér felőli része, megközelíthető M3 metróval, ill. 47, 49 villamossal) mindig nagyon nyüzsgő és élénk, ahogy haladunk a Ferenc krt. felé a nyüzsgés és forgatag szép lassan elcsitul. Az utca egésze a Liszt Ferenc térnél kevésbé hivalkodó és jóval közvetlenebb, valamint sokkal inkább kulturális jellegű. A Ráday kultutca jellegét nem csak a sok galéria és kortárs kiállítóhely adja, hanem több kulturális fesztivált is tartanak itt és az utca végén nyíló Bakáts téren (Itt találhatóak a BAK1 és BAK2 apartmanok).Bővebb informácó a kultucca hivatalos honlapján található: http://www.kultucca.hu/ Az utcán tavasztól teraszok nyílnak igazi mediterrán hangulatot árasztva. A legtöbb vendéglátóhely ingyenes WIFI internet elérést biztosít vendégeinek.
A Ráday kultucca prominens egységei a Kálvin térről a Ferenc krt. felé haladva:

Costes étterem

A Costes étterem Budapest első Michelin csillagos étterme import sztár szakáccsal és sztár árakkal a Ráday utca legelején található (IX. kerület Budapest, Ráday utca 4.). Egy menü kb. 20-30 ezer Ft (~ 100 EUR) A design elegáns trendi minimalista wenge dominanciával.

Soul Café

A Soul Café szintén az utca elején (IX. kerület Budapest, Ráday utca 11-13.) található étterem és kávézó, de főleg az étterem jelleg dominál magas színvonalú kiszolgálással párosulva.

Fotocella Kávézó

A Fotocella Kávézó (IX. kerület Budapest, Ráday utca 17.) kellemes hangulatú kultúr kávézó, mely változatos kortárs fotográfiai kiállításoknak ad otthont egész évben. Nyáron kényelmes terasszal várja a vendégeket. A málnaszörpös búzasör nagyon finom. Reggel korán nyitnak, ezért reggeliző helynek is kiváló választás.

If Café

Az If Café(IX. kerület Budapest, Ráday utca 19.) igazi jazz kávézója. Szinte minden este élő – főként jazz – koncerteket rendeznek az If Caféban, mely a vendégek számára ingyenes. A trendi minimál design-t a falakon kortárs festmények teszik színessé.

Paris, Texas Kávéház

A Paris, Texas Kávéház (IX. kerület Budapest, Ráday utca 22.) az utca legelső kávézója 1993 óta tart nyitva. A design a régi békeidők hangulatát idézi, a falakon összevissza elhelyezett rengeteg régi, fekete-fehér fénykép határozza meg.


Claro Bisztró

A Claro Bisztró (IX. kerület Budapest, Ráday utca 35.) az utca latinos hangulatú étterem-kávézója. Délben korrekt 3 fogásos menüvel várják a vendégeket (kb. 780 Ft ~ 3 EUR).

Jaffa Kávéház

A Jaffa Kávéház (IX. kerület Budapest, Ráday utca 39.) az utca hamisítatlan retró kávézója. Nagy narancssárga retró tapéta adja az alap design-t, melyhez a kiegészítőket, bútorokat is úgy válogatták, hogy az autentikus retro hangulat megmaradjon.

Erlin Klub Kávézó

Az Erlin Kávézó és Galéria (IX. kerület Budapest, Ráday utca 49.) a Bakáts tér sarkán nyitott étterem kávézó és galéria. Galériaként főleg kortárs festők mutatkoznak be az Erlinben. Délben szintén menüvel várja vendégeit (kb. 780 Ft ~ 3 EUR).


Eckermann Kávéház

Az Eckermann Kávéház (IX. kerület Budapest, Ráday utca 58.) az utca Ferenc krt. felőli részének meghatározó vendéglátó egysége. A Goethe intézettel együtt költözött át az Andrássy útról. Igazi irodalmi-kulturális kávézó rengeteg folyóirattal, élő koncertekkel és kiállításokkal. Tiszta világos, elegáns klasszikus design jellemzi az Eckermann kávézót. Rendkívül népszerű az itt élő külföldiek körében. Reggeliző helynek is remek választás.

Hajógyári sziget

A Hajógyári sziget a 90-es évek óta minden év augusztus elején megrendezésre kerülő Sziget fesztivál miatt vált híressé. De a sziget nem csak nyáron időlegesen szolgálja ki a szórakozni vágyókat, hanem az Árpád hídhoz közeli részén alakult ki az egész évben nyitva tartó vigalmi negyed, melyen a populáris táncos szórakozóhelyek nagy része pörgős partikkal várja a bulizni vágyókat. A clubok mindegyikében felkapott populáris DJ-k szolgáltatják a dallamos táncolható elektronikus zenéket nagyjából a house, trance, nu-disco, R&B stílusban. Az Óbudai Hajógyári sziget parti komplexuma megközelíthető tömegközlekedéssel a Szentendrei HÉV Árpád-híd megállójától vagy az 1-es villamos Szentlélek tér megállójától gyalog a Duna parton, kb. öt perc sétával a déli H-hídon át (NEM a K-hídon kell bemenni, melyről a Sziget fesztivált érhető el). Az autóval érkezők szintén a H-hídon érhetik el a clubokat, ahol őrzött parkolóban hagyhatják a kocsikat.

Sziget fesztivál

A Sziget fesztivál Közép-Európa legnagyobb zenei fesztiválja, mely rengeteg külföldi turistát vonz Budapestre. Az Óbudai Hajógyári sziget északi részén kerül megrendezésre. A zenei kínálat igazi vegyesfelvágott, a rocktól a jazz és világzenén keresztül a minimál electroig minden megtalálható itt. A fesztivál idején korlátozott számban áll rendelkezésre sátras camping szálláshely. Ha valaki nem szereti a nomád sátorozó körülményeket, akkor azt javasoljuk, hogy foglaljon szállást apartmanjaink egyikében, és csak kis extra költség fejében tökéletes körülmények között regenerálódhat a másnapi programokhoz. A Center Apartman Budapest a Sziget fesztivál alatt sem emeli árait, normál főszezonban érvényes árakon foglalhat szállást nálunk. A Sziget fesztivál programjai: Sziget fesztivál Budapest

Hogyan közelíthető meg a Sziget fesztivál tömegközlekedéssel ?
A Sziget fesztiválra (az óbudai Hajógyári-szigetre) a szentendrei HÉV-vel lehet eljutni. A HÉV a budai oldról a Parlamenttel szembeni Batthyányi térről indul. Leszállni a Filatori-gátnál kell, majd a tömeget követve a K-hídon lehet bejutni a fesztivál helyszínére. Alternatív megoldásként szóbajöhet a HÉV Margit-híd megállója is. Itt lehet átszállni a 4-es 6-os villamosokról.
A BAK1 és BAK2 apartmanjainkból a 4, 6 villamossal a Margít-hídnál, az ASB, PET1 és PET2 apartmanjainkból pedig az M2 piros metróval a Deák térről a Batthyányi térnél legegyszerűbb átszállni a HÉV-re.

A Hajógyári sziget legjobb klubjai

A sziget parti komplexumának legjobb klubjai:


Romkocsmák Budapesten

Budapest éjszakai életének sajátos hangulatú helyszínei a romkocsmák. Jellegzetességük a lepusztult kiüresedett körfolyosós pesti bérházakban kialakított szórakozóhelyek, melyek nem csak a szórakozás, hanem a kultúra szolgálatában is állnak. Kiállítótérként és koncertek helyszíneként is funkcionálnak, a helyszínek dekorációit fiatal képzőművészek alkották főleg streeat art stílusban. A legtöbb romkocsma Budapest volt zsidó negyedében található. Az apartmanjainkból az összes elérhető rövid sétával, vagy az Oktogontól (M1 metró, 4 és 6 villamos) gyalog mindegyik könnyen megközelíthető. Általánosságban mérsékelt árak jellemzik a romkocsmákat, egy korsó sör ára 450-650 Ft körül mozog.

Ötkert

Az 5 kert szórakozóhely Budapest V. kerületében található a Zrínyi utca 4. sz. alatt (asztalfoglalás: +36 70 330 8652), a Bazilika és a Roosevelt tér között egy bérház udvarán. Így ez az intézmény kicsit kívül esik a többi zsidónegyedes romkocsmától. Az Ötkert a legújabban megnyitott romkocsma, fiatal közönséggel, és fiatalos dizájnnal.

Instant

Ezt már bemutattuk feljebb a Pesti Broadway alatt.

Lokál

A régi Mumus helyén nyílt új hely a Lokál a Dob utcában. A szórakozóhelyet átalakították, háború előtti bútorok és festmények díszítik, valamint egy domináns fekete-fehér falfestmény a bárpultnál. A felső szint egyelőre le van zárva.

Fogasház


Kuplung


Tűzraktér


Szimpla kert