Center Apartman Budapest

Center apartman Budapest
Apartman Budapest hírlevél
Az e-mail címeket bizalmasan kezeljük, soha nem adjuk át másoknak. Csak olyan hírlevelet küldünk, ami hasznos (olcsó szállás) ajánlatot tartalmaz. Érdemes feliratkozni!
Aktuális programok és klub ajánló


Ha talált megfelelő apartmant, kérjük minden esetben az online szállás foglalási rendszerünket használva adja le foglalását! Center Apartman Budapest e-mail és telefonszám:
info@cabudapest.hu
+36 30 269 9660Rendkívül alacsony főszezoni árak! Nem emeltük meg árainkat a Forma 1 és a Sziget Fesztivál idejére sem! Igazán olcsó luxus szállások már 9000 Forint/éj/apartman-tól, nézze meg az Akciós ajánlatainkat! A kiadó apartmanok ideális szálláshelyek rövid budapesti városnézéshez igen kedvező áron. Ingyenes WIFI internet az összes apartmanunkban.Szállás foglalási akciónk folyamatosan érvényes bármely apartman honlapunkon történő online foglalása esetén:
Minden 7. éjszaka ingyenes!
Center apartmanok partnerei
Kiadó apartmanok Európa Kulturális Fővárosában. Olcsó szállás foglalás Pécsen a belvárosban, közel az EKF Pécs 2010 programok helyszíneihez:
Kiadó apartman Pécs belváros

Utazás Magyarországra

Magyarország 2004. május 1-én csatlakozott az Európai Únióhoz, és 2008. január 1-én a Schengeni övezethez. Így az EU állampolgárainak, ha Schengeni területről érkeznek, útlevél és VÁM ellenőrzés nélkül léphetnek be Magyarországra. Az EU területéről vámmentesen hozhatnak be árucikkeket.
2009. december 19-től Szerbia, Macedónia és Montenegró állampolgárai vízummentesen léphetnek az EU területére.

Mely országok állampolgárai utazhatnak Magyarországra vízumkényszerrel ill. vízum nélkül?

Vízum nélkül

Andorra, Argentína, Ausztrália, Brazília, Brunei, Canada, Chile, Costa Rica, Dél Korea, Guatemala, Honduras, Hong Kong, Horvátország, Izland, Izrael, Japán, Macedónia, Makaó, Malaysia, Mexico, Monaco, Nicaragua, Norvégia, Panama, Paraguay, Salvador, San Marino, Singapur, Svájc, Szerbia, Új Zéland, USA, Uruguay, Venezuela.

Vízummal

Külföldiek beutazása Magyarországra

Magyar vám szabályok

Vám szabályok

Utazás Budapestre

Utazhat Budapestre repülővel, vonattal, busszal, autóval vagy hajóval. Ezekhez kapcsolódó hasznos információk itt találhatóak.


Repülővel

A Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtér 25 km-re található Budapesttől délkeleti irányban. Két külön terminálja van:
Ferihegy 1 (ez a régebbi terminál), felújítva várja utasait, főként a diszkont légitársaságok használják ezt. Körülbelül fél óra alatt lehet eljutni a belvárosba taxival, és kb. egy óra tömegközlekedéssel.
Ferihegy 2A és 2B valamint az épülő 2C terminálok kissé távolabb helyzekednek el a várostól, mint az 1-es terminál. Körülbelül egy óra alatt lehet eljutni a belvárosba taxival, és kb. egy óra 40 perc alatt tömegközlekedéssel. Ferihegy 2A a Schengeni terület utasait fogadja. Ferihegy 2B a nem Scengeni területről érkező gépeket szolgálja ki.

Teljes reptéri információ itt található.(érkezési és indulási információkkal):
Budapest repülőtér információk
Reptér központi telefonszám: +3612969696
Járat információk: +3612967000
Poggyász információk: +3612968108, +3612967217

A turisztikai információs pultok mindegyik terminálon megtalálhatóak, ingyenes Budapest térképet és aktuális program füzeteket lehet itt beszerezni.

Budapestre repülő légitársaságok listája
Budapestre repülő légitársaságok

Ferihegy repülőtér transzfer lehetőségek

Saját repülőtéri transzfer szolgáltatásunk

CA BUDAPEST repülőtéri saját transzfer szolgáltatásunk, mely a szállás foglalással egyidőben kérhető vagy az érkezés előtt legkésőbb 24 órával e-mailben rendelhető. Ilyenkor sofőrünk az információs pult előtt várja vendégeinket. Ezt a szolgáltatást max. 2 főre tudjuk elfogadni. Az árak egy vagy két személy esetén is ugyan azok (nem személyenként értendőek).
Áraink:

Reptéri minibusz

Egy személy számára a legolcsóbb megoldás, a tömegközlekedést leszámítva, két fő számára már a Zóna Taxi a jobb választás. A terminálok információs pult környékén találhatóak a Minibusz saját standjai. Ezen szolgáltatásnál előfordul, hogy várni kell az egyirányba közlekedőkre, vagy az utasok közül nem Ön szállása lesz az első szállítási cél.
Árak:
További információk: Ferihegy Minibusz
Tel.: +36 1 296 8555 (6:00 – 22:00)

Zóna Taxi

Ez a legjobb választás két vagy több személy esetén (a saját transzfer szolgáltatásunkat leszámítva). Fix árú taxi szolgáltatás, mely a főváros 4 zónája és Ferihegy között vehető igénybe. A belváros a 2. ill. 3. zónához tartozik (itt találhatóak az apartmanjaink). A repülőtéren mindhárom terminálján könnyen megtalálhatóak a Zóna Taxit pultjai.
Zóna Taxi árak (Ferihegy -> Budapest):

Tel: +36 1 365 5555
További információk: Zóna Taxi

Tömegközlekedés

A 200E busz közlekedik mindhárom reptéri terminál (Ferihegy 1, 2A, 2B) és a Kőbánya-Kispest (M3 – kék vonal) metró végállomás között. Útvonala (csak ami fontos, köztük több helyen is megáll): Ferihegy 2 -> Ferihegy 1 -> Kőbánya-Kispest és vissza. A Kőbánya Kispesti metró megállótól közlekedő M3-as vonalon lehet az apartmanjainkhoz eljutni.Így azok átszállás nélkül közelíthetőek meg pár perc sétával a megállóktól.Ha a tömegközlekedést választja a Ferihegyi repülőtérről az apartmanig két vonaljegyre lesz szüksége.(egy a 200E buszra és másik a M3 metróhoz).
Az első 200E busz Ferihegy 2-ről 04:52-kor indul, az utolsó pedig 00:16-kor indul Ferihegy 2-ről.
Az első 200E busz Kőbánya-Kispestről 04:38-kor indul, az utolsó pedig 23:45-kor indul Ferihegy felé.
Az utolsó metró 23:15-kor indul a végállomásról.
Budapest tömegközlekedés információk: Budapest tömegközlekedés - BKV

Foglaláskor részletes információt küldünk a lefoglalt apartman pályaudvarokról és nrepülőtérről való megközelíthetőségéről, továbbá az autóval érkezőket is hasznos információkkal látjuk el.

Vonat

Vonattal csak a Ferihegy 1-es Terminálról tud eljutni Budapest belvárosába. Ezt a megoldást javasoljuk legkevésbé, tekintve a belvárosba érkezés vonattal nem váltja ki a további közlekedési eszközökre való átszállás szükségességét. Kényelmetlen távoli felszállás a vonatra, várakozás a szabadba, ill. további átszállások miatt nem a legkényelmesebb, időigényesebb ez a választás.

Vonattal Budapestre

Több, mint 50 vonat jár Budapest és más nagyvárosok között. Bécsbe három óránként indulnak vonatok. (Ha Bécsbe akar néhány napot tölteni, akkor a kombinált vonatjegy a legjobb választás, mivel az tartalmazza a 2-3 napos bécsi tömegközlekedés árát is.) Budapest és a nagyobb magyar városok között Inter City járatok közlekednek. A legtöbb nemzetközi és Inter City járat a Keleti és a Nyugati pályaudvarra közlekedik.
Keleti pu.: VIII. kerület Budapest, Baross tér. A belvárosba a 7, 78 busszal vagy az M2 metróval juthatsz el.
Nyugati pu.: VI. kerület Budapest, Nyugati tér. A Nyugati pályaudvarról az M3 metróval a legegyszerűbb eljutni a belvárosba.
A harmadik vasútállomás a Déli pu. Ide szinte csak belföldi vonatok érkeznek.
Déli pu.: I. kerület Budapest, Krisztina krt. 37. A belvárosba az M2 metróval juthat el a legkönnyebben.

Magyar Állam Vasutak – MÁV információk (menetrend, jegy árak, pályaudvarok, szolgáltatások):
MÁV információk

Hajóval

A nemzetközi szárnyashajó járatok áprilistól októberig közlekednek Budapest belvárosából Bécsbe és Pozsonyba. (A belföldi járatok Szentendre, Visegrád és Esztergom viszonylatban közlekednek.) A nemzetközi hajóállomás a Belgrád rakparton található. A belföldi járatok a Vigadó térről indulnak (Szentendre, Visegrád és Esztergom irányába.)
Mahart PassNave Ltd. információ tel.: (+36-1) 318-6042.
MAHART hajózási információk

Busszal

A legnagyobb busz pályaudvar a Stadionok M2 metró megállójánál ill. a Népliget M3 metró megállónál találhatók. Innen országos és nemzetközi buszok indulnak és érkeznek. Ezeken kívül még öt másik Volán busz pályaudvar található, ahonnan belföldi járatok indulnak.

Autóval

A fontos autópályák Budapestről indulnak az ország nagyobb városai felé. Az M1, M3, M5 ,M7 (és hamarosan az M6 Pécs felé) mind fizetős autópályák. Lehetőség van egynapos (csak nyáron), három napos, egy hetes, egy hónapos vagy egy éves matricák vásárlására a főbb benzinkutaknál és a határállomásokon. Autópálya felügyelet és a rendőrség ellenőrzi az útdíjak meglétét igazoló vignettakat. Az matrica nélküli autópályahasználók magas büntetésre számíthatnak.

A biztonsági öv használata mindig kötelező, a hátsó ülésen is. Mobiltelefon csak kihangosítóval engedélyezett vezetés közben. Zéró alkohol tolerancia, még egy sör elfogyasztását sem engedélyezi. Engedélyezett sebességhatárok: 50 km/h lakott területen, 90 km/h lakott területen kívül, autóúton 110 km/h, autópályán 130 km/h. Az autópályákon több helyen fix sebességmérő működik.
Magyar Autóklub 24 órás segély telefon: 188 (mely bármilyen telefonról hívható)

Autópálya információk, matrica díjak:
Autópálya információ, autópálya matrica árak

Parkolás

Budapest teljes belvárosa fizető parkolási ővezet.
Hétfőtől péntekig 08:00-20:00 kell fizetni, szombat és vasárnap ingyenes a parkolás. Az elmult évek során a Karácsony és Szilveszter között időszakban ingyenes volt a parkolás a belvárosban. A parkolójegyet egyfolytában max. 3 órára lehet megvenni a parkolójegy automatákból. A parkolási díj övezetenként változik. Parkoló kártyát az önkormányzatoknál lehet venni kb. 10000 Forintért. Alternatíva a mobiltelefonról történő parkoló díj fizetés, mely regisztráció után sms-ben történik. Az őrzött parkolóházak is jó megoldást kínálnak, és az ottani 370-450 Ft/órás áraik már szinte olcsóbbak a közterületek díjainál.
A parkolójegyek ellenőrzése folyamatos.
A belvárosban csak egyetlen hely van, ahol ingyenes a parkolás mindig, ez pedig a Rudas fürdő előtti rész (Erzsébet híd budai hídfőjénél).
Városnézéskor a turista buszok ingyen parkolhatnak a főbb látványosságoknál pl. Hősök tere, Citadella, Városliget. A legjobb belvárosi turista busz parkoló a Belgrád rakpartnál, a Duna utcában (Erzsébet híd pesti hídfőjénél).

Autó bérlés

A nagy nemzetközi autó bérbeadással foglalkozó cégek képviseltetik magukat Budapesten. Irodáik vannak a belvárosban és a Ferihegyi repülőtéren is. A teljesség igénye nélkül az alábbi cégeknél bérelhetsz személyautót (részletekért keress rájuk a Google-ben): ABLE Auto Rent, Automobile-Rent, Avalon Rent, Avis, Budget, Capitol City, Europcar, Fox Autorent, Hertz, ISA Rent a Car, Limousine Service, Regina Rent-a-car, Sixt, Yes Autorent.

Taxi Budapesten

Mint minden nagyvárosban, így Budapesten is vannak átverős taxisok, hiénák. Adunk néhány tanácsot, elkerülésükre. Csak a nagyobb taxi társaságokat vegye igénybe. No name és embléma nélküli taxiba ne üljön be. A korrekt taxi társaságok meghatározott és közzétett tarifákat használnak, emblémájuk jól felismerhető a kocsikon. Ha teheti mindig telefonon rendelt taxiba száljon be. A telefonon rendelt taxi olcsóbb, mint az utcán leintett, továbbá a telefonos rendeleés regisztrációt is jelent. Azaz reklamáció esetén is könnyebb helyzetbe vagyunk.. A fontosabb taxi társaságok, melyeket nyugodtan igénybe vehetsz: