Center Apartman Budapest

Center apartman Budapest
Apartman Budapest hírlevél
Az e-mail címeket bizalmasan kezeljük, soha nem adjuk át másoknak. Csak olyan hírlevelet küldünk, ami hasznos (olcsó szállás) ajánlatot tartalmaz. Érdemes feliratkozni!
Aktuális programok és klub ajánló


Ha talált megfelelő apartmant, kérjük minden esetben az online szállás foglalási rendszerünket használva adja le foglalását! Center Apartman Budapest e-mail és telefonszám:
info@cabudapest.hu
+36 30 269 9660Rendkívül alacsony főszezoni árak! Nem emeltük meg árainkat a Forma 1 és a Sziget Fesztivál idejére sem! Igazán olcsó luxus szállások már 9000 Forint/éj/apartman-tól, nézze meg az Akciós ajánlatainkat! A kiadó apartmanok ideális szálláshelyek rövid budapesti városnézéshez igen kedvező áron. Ingyenes WIFI internet az összes apartmanunkban.Szállás foglalási akciónk folyamatosan érvényes bármely apartman honlapunkon történő online foglalása esetén:
Minden 7. éjszaka ingyenes!
Center apartmanok partnerei
Kiadó apartmanok Európa Kulturális Fővárosában. Olcsó szállás foglalás Pécsen a belvárosban, közel az EKF Pécs 2010 programok helyszíneihez:
Kiadó apartman Pécs belváros

Bevásárló utcák Budapesten

A belvárosban több helyen alakultak ki bevásárló utcák, melyek apartmanjainkból is könnyedén elérhetőek.

Váci utca

A Váci utca a Vörösmarty tér és a Fővám tér között található, melyet a Kossuth Lajos utca vág két részre. A Vörösmarty tér felé eső részét a köznyelv régi Váci utcának, a Fővám tér felé eső részét pedig az új Váci utcának nevezi. Ha az elsődlegesen szembetűnő különbséget keressük, akkor a régi Váci utcára inkább a nyűzsgés, míg az új utca részre inkább a nyugodtabb, szemlélődő járókelők a jellemzőek. A Váci utca újabb részén éttermek, butikok, ruha üzletek, borkereskedés, bankok és ajándékboltok találhatóak. Az éttermek árai magasabbak az átlag belvárosi éttermek árainál, bár a 2-3 fogásos olcsó turista menük a fix budget kerettel rendelkezőknek is megfizethetőek. A Csók István Galéria (Váci utca 25., Képcsarnok) főleg figuratív kortárs festményeket és kisplasztikákat forgalmaz, de van egy régiség részlege is. A régi Váci utcán a nagy középkategóriás multinacionális divat cégek nyitottak üzleteket. Így itt találhatóak Adidas, Nike, Springfield, Zara, C&A, Benetton üzletek. A Vörösmarty tér új modern épületében H&M, Pull and Bear és New Yorker üzletek vannak, szemben pedig egy Bershka. Itt található a híres Gerbeaud cukrászda is. Az utca másik végén a Fővám téren található a Nagyvásárcsarnok, mely Budapest legnagyobb élelmiszer piaca.

Fashion Street Budapest

A Fashion Street Budapest legújabb bevásárló utcája, mely a Deák Ferenc utca rekonstrukciójával valósult meg. A Deák u. a Vörösmarty teret köti össze a Deák térrel. A Kempinski és Le Meridien luxus hotelek is az utca mellett találhatók. Ennek megfelelően ide csak a nagy nemzetközi luxus márkák és felső kategóriás butikok költöztek. Az árak öt, de inkább hat számjegyűek. Ha a divat fontos az Ön mindennapjaiban, akkor ne hagyja ki ezeket az üzleteket.

Andrássy út

Az Andrássy út bevásárló utca része az Erzsébet tértől csak az Oktogonig tart. A Fashion Streethez hasonlóan ezt is nemzetközi luxus divat üzletek és felső kategóriás butikok szállták meg (Armani, Louis Vuitton stb.). Ezen kívül sok luxus étterem és fodrász szalon várja vendégeit. Több színvonalas design boltot és lakberendezési üzletet is találhatunk itt. Itt található a felújított Divatcsarnok az Alexandra könyváruházzal, valamint az Operaház is.

Nagykörút

A nagykörút (4, 6 villamosok vonala), mely a Petőfi hidat köti össze a Margit híddal, rengeteg kis üzletnek, butiknak ad otthont. A színvonal igen hullámzó, de az összhatást a színvonal alatti portálok uralják. Kínai üzletek, élelmiszerboltok, sex shop-ok, peep show-k, török gyorséttermek és megszámlálhatatlan butik koncepció nélküli egyvelege adja az üzletek nagy részét.

Antik, régiség Budapesten

Budapest belvárosában nagyon sok régiségbolt van. Két hely van a városban, ahol koncentráltan vannak jelen színvonalas antik üzletek.

Új Váci utca

Sok régiségbolt költözött a Váci utca új részére. Ezeknek a régiségboltoknak a kínálata inkább a használati és egyszerűbb dísztárgyak közül kerülnek ki. Köztük dominál a porcelán, a retro és a rusztikus stílus. A Váci u. Kossuth L. u. sarkán egy nagy BÁV (bizományi) üzlet található, melyben régiség, bútor és festmény eladás mellett aukciókat is tartanak.

Falk Miksa utca

Ez Budapest másik olyan utcája, ahol antik üzletek sora található. A Falk Miksa utcánban, és az onnan nyíló kisebb mellék utcákban is vannak régiségboltok. Itt tényleg nívós, kvalitásos régiségek, festmények, kerámiák, bútorok találhatóak a barokk kortól a XX. század végéig. A színvonalas műtárgyakért mélyen a zsebbe kell nyúlni. A Falk Miksa u. Szt. István körút sarkán található a Kieselbach galéria és aukciósház, mely főként XX. századi festményekkel foglalkozik, valamint szemben egy nagy BÁV üzlet, rengeteg régi bútorral, festménnyel, csillárral és egyéb régiséggel.

Ecseri régiség piac

Az Ecseri használtcikk piacon mindenféle régiség megtalálható és megvehető a porcelán nippektől kezdve, babákon, festményeken, csillárokon keresztül a bútorokig. Főként a szecesszió és art deco tárgyai és bútorai, valamint a szocialista éra hétköznapi használati és dísztárgyai reprezentálják a kínálatot. A nívós darabok és a giccses gagyi keveredése sajátos hangulatot teremt az Ecserin. Azok az idők már elmultak, amikor fillérekért lehetett milliókat érő műtárgyakat venni az Ecserin. A kereskedők kínálatukat már nagyjából árában kínálják, nagy haszonra már nem lehet szert tenni. Ellenben a gyűjtőknek, a hazavinni való emléktárgyat keresőknek, vagy a lakásba dekorációt kereső vásárlóknak egyaránt kincseskamra a budapesti bolhapiac. Alkudni nem csak lehet, de kötelező is. 10-20% alku lehetőség mindig benne van az árban, van amikor 50%-ot is lehet alkudni. Ha nincs tisztában a régiség árakkal, akkor megéri egy gyors tájékozódás a belvárosi antik üzletekben, így többé-kevésbé meg tudja találni a jó vételi lehetőségeket az Ecseri piacon.
Mikor érdemes felkeresni az Ecserit? Vasárnap kivételével egész héten nyitva tart, de a legjobb nap a szombat, mert ilyenkor az összes eladó kinyit, ilyenkor van a legnagyobb élet a piacon. Lehetőleg korán reggel a szombati 6 órai nyitásra érdemes odaérni. Ilyenkor nagyobb esély van a jó vételekre, mert a kereskedők is reggel vásárolják fel a jobb darabokat.
Ecseri Használtcikk piac: XIX. Kerület Budapest, Nagykőrösi út 156. Nyitva tartás: H–P: 8:00–16:00, Szo: 6:00–15:00.
Megközelíthető tömegközlekedéssel: a Boráros térről induló az 54-es busszal

Könyvesboltok és antikváriumok Budapesten

A belvárosban rengeteg könyvesbolt és antikvárium található a város szinte minden pontján. Ha nincs kedve bejárni a várost ajánlunk városrészeket, ahol egymás mellett több könyvesbolt ill. antikvárium található.

Könyvesboltok

A Rákóczi úton a Blaha Lujza tér és Astoria közötti szakaszon az összes nagyobb könyvkiadó és könyvkereskedő nyitott üzletet, így ha itt végigsétál egy helyen megtalálható szinte az összes könyv. Itt a Rákóczi úton a Libri, Líra, Bookline, Alexandra könyvesboltja van nagyjából egymás mellett. A plázákban szintén képviseltetik magukat ezek a nagy könyvkiadók.

Idegen nyelvű könyvesboltok

A belvárosban közel egymáshoz három idegen nyelvű könyvesbolt van, amit nagyon könnyű megtalálni. Mindhárom az V. kerületben található, az egyik a régi Váci utca közepe táján, a másik a Gerlóczy utcában, a harmadik pedig a Kossuth Lajos utcában található. Művészeti kiadványokat, nyelvkönyvek- és utikönyvek is megtalálhatóak itt.

Alexandra könyvesbolt

Az Alexandra az egyik legnagyobb magyar könyvkiadó, melynek rengeteg üzlete van Budapesten és országosan is. A két legnagyobb budapesti üzlete is a belvárosban található, közel az apartmanjainkhoz. A legnagyobb a Dob utca Károly körút sarkán található, mely hatalmas alapterületű, a könyvön kívül kiváló magyar borokat is árulnak. Az új könyvek mellett antikvár részleggel várják a vásárlókat.
A legszebb Alexandra üzlet az Andrássy út 39. alatt, a felújított szecessziós homlokzatú gyönyörű Divatcsarnokban (Párizsi Nagy Áruház) kapott helyet. Az emeleten az eredeti állapotban restaurált freskókkal díszített Lotz teremben kávézó üzemel, ahol egy kávé és sütemény mellett beleolvashat a kínált könyvekbe is, valamint irodalmi előadásokat, felolvasásokat hallgathat. A kávézó - mely egykor bálterem volt – mennyezetét Lotz Károly és Feszty Árpád dúsan aranyozott freskói díszítik. A pompásan helyreállított freskók Budapest apoteózisát jelenítik meg. Szerintünk ez Budapest egyik legszebb kávéháza.

Antikváriumok

Budapest legnagyobb antikvárium utcája a Múzeum körút Nemzeti múzeummal és az ELTE-vel szembeni oldala. Itt szinte egymást érik az antikváriumok. Itt a központi antikváriumban kedvedvére válogathat a régi könyvek és illusztrációk között.

Vasárnapi Művész piac - WAMP

Minden hónapban egyszer kerül megrendezésre a vasárnapi művész piac, a WAMP. Nyáron az Erzsébet téren a szabadban, télen szintén az Erzsébet téren, lent a Gödör Clubban tartják a vásárt. Fiatal iparművészek színvonalas termékeit lehet itt megvásárolni. A kellemes hangulatról koncertek és Dj-k gondoskodnak.

Mindennapi bevásárlás, szupermarketek a belvárosban

Budapest belvárosa tele van kisebb és nagyobb élelmiszer boltokkal. A bevásárlás tehát sohasem okozhat gondot. Ezek nyitvatartása igen változatos, de nagy átlagban hétfőtől péntekig 7:00-19:00, szombaton 7:00-14:00 között tartanak nyitva.
Apartmanjaink közvetlen közelében több élelmiszerüzlet is található, és mindenhol van köztük éjjel nappal nyitvatartó is. Több non stop kisebb élelmiszer bolt található a Rákóczi úton és a Nagykörúton. Nagy non stop supermarket található a Ferenciek terén (Match) valamint a Király utca és Deák tér sarkán (Match). Tesco Express nyílt a Rákóczi úton a Blaha Lujza tér és Astoria között, késő esti nyitvatartással.


Bevásárlóközpontok, plázák Budapesten

A 90-es években érte el a pláza építési láz Budapestet. Az első bevásárlóközpont a Duna Pláza volt, a legújabb pedig az Aréna Pláza. Általánosságban az összes plázában rengeteg kis üzlet és egy nagy hipermarket található, többségükben multiplex mozi és fitness terem is helyet kapott. A plazák termék kínálata nagyjából hasonló, tulajdonképpen nincs olyan üzlet ami miatt valamelyiket preferálni kellene. Az általános nyitvatartási idő minden nap reggel 8-9 órától este 8-9 óráig tart. A teljesség igénye nélkül csak olyan bevásárlóközpontokat ajánlunk, melyek tömegközlekedéssel nagyon könnyen megközelíthetőek apartmanjainkból, és a belvárosban vagy annak közelében találhatók.

Westend City Center

Westend City Center bevásárlóközpont VI. kerület Budapest, Váci út 1-3. Tömegközlekedéssel a 4,6 villamosok és M3 (kék) metró Nyugati pu. megállójától lehet elérni. Multiplex mozi is található a Westendben. Az apartmanjainkból ide a legegyszerűbb eljutni, valamint ez a legnagyobb.

Mammut

Mammut bevásárlóközpont II. kerület Budapest, Lövőház utca 2-6. Tömegközlekedéssel a 4,6 villamosok Széna tér megállójából és M2 (piros) metró Moszkva tér megállójából lehet elérni. Multiplex mozi is található a Mammutban.

Aréna Pláza bevásárlóközpont

Aréna Pláza bevásárlóközpont VIII. kerület Budapest, Kerepesi út 9. Elérhető a 7, 73, 78, 178 buszokkal és az M2 (piros) metróval a Keleti PU. ill. Baross tér megállójától. Innen még kell egy kicsit gyalogolni a Stadionok irányába. Budapest egyetlen IMAX mozija is az Aréna Plázában kapott helyet. Ez volt a legújabb pláza fejlesztés a fővárosban.

Duna Plaza

Duna Plaza XIII. kerület Budapest, Váci út 178., az M3 (kék) metró Gyöngyösi utcai megállójánál épült. Ez Budapest legrégibb plazája. Mozi nincs a Duna Plázában.

Árkád bevásárlóközpont

Árkád bevásárlóközpont X. kerület Budapest, Örs Vezér tere 25/a. Az M2 (piros) metró végállomásánál (Örs Vezér tere) a Sugár üzletházzal szemben épült. Az Árkádban nem alakítottak ki mozitermeket.

Sugár Üzletközpont

Sugár üzletközpont XIV. kerület Budapest, Örs vezér tere 24. Az M2 (piros) metró végállomásánál (Örs Vezér tere) az Árkád bevásárlóközponttal szemben található. A Sugár egy felújított 80-as években épült üzletközpont multiplex mozival. Az IKEA közvetlenül a Sugár mellett épült meg.